Uw smartphone camera gebruiken als webcam voor videochat

Voorbereidingen:

Zij die willen ‘Videochatten’ maar geen webcam bezitten, of zij die een webcam hebben op de laptop of pc maar die geen deftig beeld geeft (lichtsterkte niet fameus) is hier de oplossing.

Wat moet je eerst klaarmaken:

Op je laptop of pc moet je een programma installeren dat je hier kan downloaden.
Na het downloaden klik je op het bestand linksonder in je browser als je “Google Chrome” gebruikt of op ‘Uitvoeren’ bij “Internet Explorer” of op de pijl naar beneden rechtsboven in “FireFox”.
In het volgende venster klik je op <Ja>.

LET OP: Uw ‘Smartphone’ moet verbonden zijn met dezelfde wifi als de laptop of PC. Dus Telenet, Proximus, Orange, … Geen 4G! Nu moet je het programma ook op je ‘Smartphone’ zetten (het kan ook op tablet). Ga naar “Google Play Store” of “Apple Store” (voor iPhone) en zoek naar ‘Droidcam’, tik aan en installeer. Open op je ‘Smartphone’ het programma en bevestig dat je camera en geluid mag gebruikt worden en kies dan’Wifi’. In het volgend venster zie je ‘Wifi IP: met een reeks cijfers’.

Klik nu op het pictogram op je bureaublad.

Het programma opent en vraagt het IP nummer van de ‘Smartphone’. Na de installatie van de app op je GSM, geef hier de reeks cijfers in die je ziet naast IP op je ‘Smartphone’. Klik op <Start>.

Krijg je een ‘Error’, geen paniek. Sluit het programma op je Pc of laptop en open terug, na enkele keren proberen lukt het. Lukt het niet dan moet je de Pc of laptop eens opnieuw opstarten. Vergeet ook niet ‘Video’ en ‘Audio’ aan te vinken.

Als alles lukt zie je het beeld van je ‘Smartphone’ verschijnen. Ok we zijn nu al zover.

Camera nu instellen in programma:

Gebruik je ‘Skype’ dan moet je in de instellingen van ‘Skype’ de nieuwe camera selecteren bij ‘Audio en Video’.
Gebruik je ‘Zoom’ heb je rechtsboven een tandwiel, klik daarop en pas de camera aan bij ‘Video’.