Google Apps lopen vast

Op 22 maart klaagden verschillende Android-gebruikers dat Google-apps vastliepen en niet werkten.

Google bevestigde dat zij op de hoogte waren van het probleem en dat zij aan een oplossing hebben gewerkt. Een woordvoerder van Google bevestigde dit in een verklaring die luidde: “We zijn ons bewust van een probleem met WebView waardoor sommige apps op Android crashen. We werken momenteel aan een volledige validatie en een oplossing is in de maak.”

Tot die tijd is er een eenvoudige methode die kan helpen dit probleem op te lossen. De reden dat veel van de apps zijn vastgelopen is te wijten aan Android System WebView updates. Voor een soepele werking van de telefoon moet een Android-gebruiker WebViews van zijn toestel verwijderen.

HOE WEBVIEWS VERWIJDEREN?

Men kan deze toepassing verwijderen door de volgende eenvoudige stappen te volgen:

  1. Open het instellingenmenu en ga naar de optie apps
  2. Selecteer daar Android System WebView
  3. Tik op de knop met drie stippen die u aan de rechterkant ziet
  4. Selecteer “updates verwijderen”