Google account aanmaken

Google account aanmaken.

Open je browser (Internet Explorer, Microsoft Edge ,Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Saffari…). Meestal start deze met de ‘Google zoekpagina. Zoniet geef ‘Google’ in de zoekbalk en klik op de link. In het geopende venster klik je rechtsboven op <Inloggen>. Je krijgt het volgende scherm. Klik onderaan op <Account maken>.


In volgend venster kies je onderaan links voor ‘voor mezelf’ en dan op <Volgende>

Verder in het volgend venster geef je voornaam, achternaam, de gewenste gebruikersnaam (soms moet je goochelen om een goede naam te vinden) en een goed wachtwoord (opschrijven om te onthouden!) in. Klik dan op <Volgende>.

Nu geef je uw telefoonnummer in (gemakkelijker is om je e-mail adres in te geven). Geef je uw telefoonnummer in dan zal je een SMS ontvangen met een bevestigingscode. (niet handig als je uw GSM niet bij hebt). Geef je uw e-mail adres in dan ontvang je een e-mail met een code wat handiger is. Geef ook je geboortedatum in en uw geslacht. Klik dan op <Volgende>.

In het volgend venster geef je in geval je voor telefoon hebt gekozen uw GSM nummer in (met de 0 ervoor) en klik op <Verzenden>. Je ontvangt dan een SMS met een code. Heb je gekozen voor ‘e-mail’ dan ontvang je een e-mail met een code. geef dan die code in.

In het venster dat nu opent vink je de twee voorwaarden aan (anders kan je niet verder) en klik op <Account maken>

Nu nog even op <Bevestigen>.

En nu is uw account aangemaakt en gebruiksklaar.

Instellen van je Google Account.

Velen onder jullie stoppen bij het aanmaken van het account maar het is interessanter om eens dieper in te gaan op de configuratie of mogelijkheden van je account. Velen vinden de reclame, berichten, pop-ups, enz… vervelend. Juist door eens dieper in te gaan op de instellingen van je account kan je heel wat interessante opties instellen.

Persoonlijke informatie.

Hier vind je alle gegevens die je ingegeven hebt bij de aanmaak van je account

Profiel:

Bij het profiel kan je een foto toevoegen, uw naam aanpassen, geboortedatum instellen, geslacht en wachtwoord veranderen. klik daarvoor op de ‘>’ achteraan.

Contactgegevens:

Bij de contactgegevens staan je e-mail adres en telefoon. Aanpassen kan terug door op de ‘<‘ te klikken.

Kiezen wat anderen te zien krijgen:

Om dit aan te passen klik je op ‘Ga naar Over mij‘. Je krijgt een gelijkaardig venster te zien, hier kan je kiezen wie wat te zien krijgt ‘Alleen jij’ of ‘Iedereen’. Rechts klik je op ‘>’ om dit aan te passen.

 

Gegevens en personalisatie.

Hier kan je je google account personaliseren en je activiteit instellen. Google houd massa’s gegevens van uw activiteit bij, het is handig even door deze opties te bladeren.

Je kan hier individueel je activiteitsopties aan of uit zetten door rechts op ‘>’ te klikken of rechtstreeks alle activiteitsopties in een oogopslag te bekijken door onderaan op ‘Je activiteitsopties beheren‘ te klikken.

Web en app-activiteit:

Klik op ‘>’ rechts naast “Web en app-activiteit”. Hier kan je deze in of uitschakelen, Klik je onderaan op <ACTIVITEIT BEHEREN>.


In het geopende venster zie je de ingestelde opties, je kan deze aanpassen onder <Instelling wijzigen>, je kan ook bepalen of je je activiteit handmatig of automatisch wenst te verwijderen.

Locatiegeschiedenis:

Kan je hier aan- of afzetten. Onder locatiegeschiedenis verstaan we het bijhouden van je verplaatsingen welke door de GPS van tablet, GSM, of laptop worden geregistreerd. Zo houd je ‘Google account’ nauwgelet elke verplaatsing bij die je doet. Als je op ‘ACTIVITEIT BEHEREN‘ klikt, krijg je een overzicht met tijdlijn en wereldkaart van al je verplaatsingen en locaties waar je al bent geweest. Je kan zelfs op je tijdlijn klikken en de route zien welke je die dag gevolgd hebt. Daarom krijg je ook een bericht op je GSM bvb als je een lokatie bezocht hebt. ‘Hoe was het in…’.Je kan de kaart ook op satelliet zetten en zo inzoomen tot de gebouwen die je bezocht hebt.

Youtube geschiedenis:

Hier kan je bepalen wat je ‘Google account’ bijhoud van wat je uitspookt op ‘Youtube’. Als je veel op ‘Youtube’ vertoevd, kan je dit beter uitschakelen. Verder kan je aanvinken wat er moet worden bijgehouden. Klik op ‘ACTIVITEIT BEHEREN‘ om alle details te bewonderen.

In het geopende venster zie je de ingestelde opties, je kan deze aanpassen onder <Instelling wijzigen>, je kan ook bepalen of je je activiteit handmatig of automatisch wenst te verwijderen. Je krijgt ook een overzicht op datum van wat je allemaal bekeken hebt op ‘Youtube’. Impressionant wat je ‘Google account’ allemaal bijhoud. Het is handig om daat af en toe eens in te snoeien. Zo zie je maar hoe het komt dat ‘Google’ alles weet en je de gepaste informatie dumpt in je e-mail.

Kies je voor ‘Kiezen voor automatische verwijdering‘ dan kan je kiezen voor ‘Handmatig’ of ‘Automatisch’. Kies best voor’Automatisch’ daar de lijst zo groot is dat het onbegonnen werk is om dit ‘Manueel’ te doen. Eens op ‘Automatisch’ kan de de periode aanvinken en afsluiten met <Volgende>.

Advertentiepersonalisatie:

Dit is een onderdeel van je ‘Google Account’ dat je zeker moet aanpassen. Ga daarvoor naar ‘Naar Advertentie-instellingen‘. Dit betekend nog niet dat de vervelende reclames verminderen, enkel dat de reclames niet persoonlijk zijn. De voorgestelde reclames zijn algemeen.

In het volgen

In het geopende venster kan je deze in of uitschakelen, ik verkies uitschakelen. Laat je dit aanstaan, dan zullen alle reclames gepersonaliseerd worden.

Als je de ‘Advertentiepersonalisatie’ uitgeschakeld hebt krijg je ook volgend scherm te zien. Hier kan je onderaan op de link klikken om de lijst te zien die je ‘Google account’ gebruikt om van de verschillende reclamebedrijven informatie te halen. Het volgend venster ‘Cookies toestaan’, en dan nog eens. In deze lijst kan je per bedrijf de informatie aan of afschakelen (‘Activé/Désactivé’). Verwacht geen wonderen, 90% van de bedrijven kan je ‘niet’ uitschakelen. Maar alle beetjes helpen niet.

Lees ook eens het volgende bij ‘Meer informatie’. In het dan geopende venster heb je rechts een ‘Index’ van alle rubrieken, lees maar.

Activiteit en tijdlijn:

Hier zie je alles wat je ook maar gedaan hebt met je ‘Google account’. Klik op ‘Mijn activiteit’ om alles eens te bekijken en eventueel te verwijderen door op het ‘vuilbakje’ (de ganse dag) of de ‘3 verticale puntjes’ (elk individueel artikel) te klikken. Schrik niet van de hoeveelheid aan data dat er in je ‘Google account’ is opgeslagen.

Wat je maakt en doet:

Klik in het geopende venster op een van de pictogrammen, de blauwe link onderaan om naar de detail te gaan.

In volgend venster kan je al je gegevens downloaden. Hier zie je alle ‘Google apps’ die je data verzamelen. Indrukwekkend!

Accountopslag:

Volgend venster geeft weer hoe je de opslag van de gegevens in je ‘Google account’ kan beheren. Dit zijn je persoonlijke gegevens zoals foto’s, data, agenda…

Wordt vervolgd…