Google Hangouts voor video gesprekken

Wat is Google Hangouts.

Met Google Hangouts kun je via je computer, telefoon of tablet contact maken tot tien toestellen. Zo kun je snel en goedkoop contact maken met familie of vrienden, bedrijven kunnen dit gebruiken om in contact te komen met werknemers, scholen met leerlingen, enz…. En niet alleen praten: je kunt apps toevoegen aan je hangout om samen YouTube-video’s te kijken, besprekingen of lessen te organiseren. In verband met het Coronavirus handig om met familie samen contact te maken. Voor bedrijven bestaat Gsuite (de zakelijke omgeving van Google) die nu tot 1 juli 2020 gratis gebruik kunnen maken van geavanceerde ‘Hangouts Meetfuncties’, zoals vergaderingen tot 250 personen, live-streamen en opnemen.

Hoe installeer je Google Hangouts

Maak een Google account aan (velen onder jullie hebben al een ‘Google account), heb je een smartphone of tablet (geen Apple) dan heb je reeds een ‘Google account’ zodat je direct aan de slag kunt.Heb je nog geen ‘Google account’ dan gaan we er een aanmaken.

Controleer je systeemvereisten

Geef in ‘Google Zoeken’ – ‘Hangouts voor Windows’ in. Klik op de link.

In volgend venster klik je op <Toev. aan Chrome>.

Gebruik van Hangouts:

Open ‘Google Chrome’, Hangouts start op. Klik op het kruisje bij ‘CHROME-EXTENSIE DOWNLOADEN‘. Klik op ‘Nieuw gesprek’ en geef het Gmail adres in van de persoon met wie je wenst te ‘Videochatten’ of klik op een reeds toegevoegde persoon.

Klik links op de persoon en bovenaan rechts op het ‘cameraatje’.

Als iemand een videochat wenst te starten krijg je bij de naam een bericht dat die persoon een videochat wenst.

De videochat start, wens je met meerdere personen te ‘videochatten’ dan klik je op de plus of geef je het e-mail adres in van de volgende persoon, deze krijgt dan een beltoon te horen en klikt op het ‘cameraatje’.