Crypto Virus

Cryptovirussen zijn eigenlijk geen virussen, ze versleutelen bestanden van uw computer of laptop en ook alle computers of laptops en opslagmedia verbonden aan uw toestel. Uw hele netwerk indien bereikbaar. Wanneer geactiveerd zal het beginnen met al uw data te versleutelen. Het virus herkend meer dan 800 extensies van databasebestanden.

Nadat de versleuteling van het systeem voltooid is, krijg je als gebruiker een boodschap te zien waarin wordt gevraagd om een bepaald bedrag te betalen in ruil voor de “sleutel” waarmee je de bestanden kan herstellen. Er is echter geen enkele garantie dat je deze sleutel daadwerkelijk zal ontvangen. Over het algemeen wordt dan ook geadviseerd om geen betaling uit te voeren.

Van zodra je apparaten(s) besmet zijn met dergelijk virus zit je met serieus probleem waar tot op heden geen sluitende remedie voor bestaat.