Avira Anti Virus Free

Avira Anti Virus gebruik ik nu bij Windows 10 computers. Daar andere anti-virus software problemen kunnen geven met Windows 10 updates en Windows 10 herstel functie. 

De AV-Testresultaten zijn goed. Een perfecte 0-day-bescherming gecomplementeerd door een 99,7 procent accurate detectie van standaard-malware plaatst Avira in de top. Waar Avast je systeem relatief zwaar belast, is Avira relatief minder belastend voor je systeem. Vertraging bij het opstarten van software zit tussen de 14 en 34 procent. Dat is nog steeds boven het gemiddelde, maar de impact op de installatie van software, het kopiëren van bestanden en het surfen naar populaire websites is dan weer een stuk lager.

Voor je begint met de installatie van ‘Avira Free Antivirus’ moet je eerst je oude antivirus verwijderen van je computer. Aangezien het grootste deel van onze klanten ‘Avast Antivirus’ hebben staan moet je eerst het bestand Avastclear downloaden, opslaan en dan pas uitvoeren. Als je dit programma uitvoert vraagt men om het programma uit te voeren in ‘veilige mode’, je moet dit niet doen, het werkt perfect zo. Start nu de computer opnieuw op. Om Avira te installeren op je computer kan je best naar deze website gaan, daar zoek je Avira onder de hoofding ‘Security’ en klik het vierkantje aan voor Avira. Eens aangevinkt klik je onderaan de pagina op de blauwe knop <Get Your Ninite>. Klik op ‘Uitvoeren’ (Internet Explorer)  of onderaan links (Google Chrome) en klik op ‘Ja’ in volgend venster. De rest gaat vanzelf. Nog even de computer opnieuw opstarten en klaar.

Heb je Norton staan, gebruik dan deze tool. Voor McAfee heb je deze tool. Voor AVG Antivirus heb je deze tool. Kaspersky Antivirus tool hier. Panda Antinirus tool hier. Wil je AVIRA eens volledig verwijderen kilk dan hier

 

Eens de installatie voltooid, krijg je enkel nog wat reclame voor betalende ‘Avira’ programma’s bij het opstarten van je computer, verder hoef je niks meer te doen. Zie je in de hoek rechts onderaan een venster verschijnen van ‘Avira’, sluit dit dan gewoon met het kruisje rechtsboven het venster.