Kaspersky Anti-Ransomware Tool

Er zijn verschillende tools om je te wapenen tegen ransomware aanvallen, alhoewel de hackers altijd een stap voor zijn, is het aan te raden om je er tegen te ‘proberen’ beschermen. Alle hulpmiddelen zijn welkom. Ransomware wordt verspreid via fake websites, fake updates van programma’s en fake e-mails. We kennen zogezegd allemaal de methodes en toch krijg ik alle dagen klanten die zich toch hebben laten vangen.

Kaspersky Anti-Ransomware helpt je te behoeden voor zo een aanval, door verdachte activiteiten die op de achtergrond gebeuren te melden. Het is in staat om de activiteit te blokkeren voor er ernstige schade berokkend kan worden. Het helpt, het beveiligd niet! Je kan het HIER downloaden. Het is aan u om er voor te zorgen dat het niet kan gebeuren. Wees niet nieuwsgierig en open geen verdachte bijlage of link. Ook al is de verleiding groot om door te klikken.

Enkele e-mails als voorbeeld om persoonlijke gegevens te achterhalen of om ransomware te droppen op je computer.Mensen, als je zo een email ontvangt, stuur deze NOOIT!!! door naar iemand. Doorsturen naar ‘Safe On Web‘. Daarna DIRECT verwijderen.
Telenet stuurt nooit zelf volgende berichten!

Dit zijn een paar voorbeelden van “fake-emails”. We kennen allemaal de e-mails van bankinstellingen, politie, providers, overheid enz.. die je vragen om je persoonlijke gegevens. Ook de gekende ketting e-mails waar er om geld gevraagd wordt omdat een kennis in het buitenland zijn papieren verloren heeft. Klik nooit in deze mails op links of bijlagen. Let ook op voor updates van programma’s, de bekende zijn  “flash, java, Windows updates”

Bij de meeste van deze berichten is de voertaal “Engels”, alhoewel dit niet altijd het geval is. Let dus op.
Elke dag zijn er aanpassingen of veranderingen, steeds meer gelijkaardige popup vensters. Klik er niet op. Probeer deze te sluiten door de combinatie van de toetsen <Alt>+<F4>.

Behoed u voor ransomware, je bent zelf de oorzaak dat het gebeurt!