Mijn printer: Canon TS5050 – TS6050 – TS6150 installeren

Nogal wat klanten hebben een probleem met het installeren van hun ‘Canon TS’ printer. De installatie zelf is niet zo moeilijk. Waar de meeste klanten struikelen is bij het draadloos instellen van hun printer. Ga nu direct naar de wifi aansluiting van de printer.

Eerst de printer uitpakken uit de doos en alle overtollige plastiek (oranje plakkers) wegnemen. Als je het deksel opent, dan moet je bij het sluiten het deksel EERST nog wat verder oplichten alvorens het deksel dan te sluiten.

Sluit nu de printer aan, achteraan links kan je de kabel( 240V) insteken. Steek de stekker in het stopcontact, trek het frontpaneel met de knoppen naar omhoog en zet de printer aan met de <ON> knop. Verder geen kabels aansluiten, we gaan voor draadloos.

Nu kan je eerst de taal instellen door op het scherm op of neer te schuiven, zie je ‘Nederlands’, duw erop. De volgende schermen zijn blabla, duw op ‘Volgende’, ‘Akkoord’ en <OK>

Je ziet nu hoe je de inktcartridges kan plaatsen (op het scherm). Plaats de inktcartridges in de juiste kleur, als de rode lamp onderaan brand is de cartridge goed geplaatst. De printer start de reiniging en maakt de cartridges klaar voor afdruk. Wacht tot dit gedaan is.

 

 

Plaats papier in de onderste lade. Je kan deze aanpassen naar A4 door de blauwe knop (driehoek) vooraan de lade in te drukken en de lade uit te schuiven.

Sluit de cassetteklep onderaan de cassette en plaats deze gevuld met papier terug in de printer.

Op het scherm krijg je de berichten in verband met een uitlijnpatroon. Duw op <OK> en als de pagina is afgedrukt duw je op <JA>. Het afgedrukte blad leg je nu op het venster van de scanner. De hoek met de pijl op het blad naar de pijl op het scannervenster (blad mooi recht leggen). Druk op <OK>.

Duw op <OK> als de uitlijning voltooid is.

Draadloos verbinden:

Er zijn twee draadloze verbindingen.
De ene is de meest gebruikte, de Wifi verbinding met de plaatselijke router van je provider (Telenet, Proximus, Orange, Scarlet,…).
De andere is de verbinding met Android en IOS (tablets, gsm’s). LET OP indien op je GSM of TABLET (met G4) de mobiele data aan heeft staan moet je deze uitzetten als je print. Anders zal je mobiele data van je abonnement de hoogte ingaan. Beter is dus de printer aan te sluiten via je Wifi netwerk. Aangezien je toch van in je huis afdrukt.

De wifi verbinding:

We gaan dus voor de eerste optie, verbinding via je draadloze router. Selecteer ‘Draadloze Lan-verbinding’. Druk nu op <JA>.

De printer schakelt nu de wifi in van de printer, je bent nog niet verbonden. Wacht op het volgend scherm.
Druk nu op de knop met de <Rode Cirkel met Driehoek>. Dit is de enige methode om uit het scherm te komen.
Druk in het volgend scherm op de regel met de <WPS knop>.
In volgend venster druk je <OK> en let nu op, NU MOET JE EERST OP DE WPS KNOP van de ROUTER gaan duwen (je hebt 2 minuten de tijd).
PAS DAN DRUK JE OP <OK> op het venster van de printer! Niet eerder!

Als de verbinding voltooid is druk je op <OK>. Je krijgt nu het volgend scherm. Je printer is nu verbonden met je router.

Nu kan je de DVD installeren. Heb je geen DVD lezer doe dan het volgende.

Open je internet browser: Om het even welke. Ik neem voor de eenvormigheid ‘Internet Explorer’ (deze is op alle computers standaard aanwezig).
Eens je ‘Internet Explorer’ (IE) geopend, klik je bovenaan in de ‘Adresbalk’. www.canon.be en de <ENTER> toets.

Je krijgt volgens scherm, klik op ‘Nederlands’ of ‘Fransçais’.

In volgend venster klik je bovenaan in de menu op ‘SUPPORT’.

Klik in volgend venster op ‘Drivers’.

In volgend scherm geef je de naam in van je printer ‘TS6050’. Je selecteert de overeenkomende naam, deze komt in een ‘groene balk’ te staan.

In het venster daarop klik je onderaan op de knop <Downloaden>. Let wel op dat je voor ‘Windows’ kiest natuurlijk.

Klik op <Accepteer en …>.

Onderaan het volgend venster trek je je niks aan van het ‘Canon’ venster in het midden, je mag dit zelfs sluiten met het kruisje bovenaan rechts. Maar je klikt onderaan in de gele balk op <Uitvoeren>.

Antwoord eerst nog met <Ja> in het daaropvolgend scherm.Het Programma wordt gedownload en de installatie begint. Kloik op de groene knop bovenaan het venster.

Je wacht op het volgend scherm. Je klikt op <Volgende>

Je klikt op <Ja>.

En je klikt op <Akkoord>.

Nu in het volgend scherm klik je direct op <Volgende>, ‘de blokkade opheffen’ MOET blijven aangevinkt.

Vervolgens op <Volgende>, kijk als de draadloze Lan-verbinding aangevinkt staat.

Nu terug op <Volgende>, ‘verbinding via draadloze router’ moet aanstaan.

De overtollige vraag of de printer aanstaat (natuurlijk staat deze aan) je bent deze aan het installeren.

Eindelijk, in volgend venster (als alles goed verlopen is) klik je bij ‘Productnaam’ je printer aan. En terug op <Volgende>. Anders kan je niet verdergaan.

Als er tussendoor nog andere vensters verschijnen (Internet pagina’s) mag je deze sluiten. In het volgend venster kan je de printer als standaard zetten, is dit een bijkomende printer (extra 2e printer) dan kan je dit ‘af-vinken’. Klik op <Volgende>.

Nu gaat de installatie verder met de programma’s welke op de computer geïnstalleerd worden. Naar mijn mening enkel de ‘Quick Menu’ is van toepassing. Je kan hier zelf beslissen wat je wenst. Klik op <Volgende>.

En de kous is af, je printer staat geïnstalleerd. Moet je nu de printer ook op andere toestellen installeren, dan moet je enkel het laatste doen. De software installeren, via ‘Internet’ of de DVD.

PRINTER AANSLUITEN OP DE DRAADLOZE ROUTER

Moet je enkel de Wifi van de printer aanpassen, als deze op een andere locatie terecht komt. Dan moet je al deze stappen niet doen. Je moet enkel nog de printer verbinden met de andere router. In onderstaand venster start je met op de ‘Wifi’ knop te drukken onderaan links op het scherm van de printer. Deze staat op dit moment nog ‘flauw’ weergegeven.


Kies (druk) in volgend venster voor ‘Draadloos LAN’.
In het volgend venster kies (druk) je voor ‘Draadloos LAN instellen’.
In volgend venster kies (druk) je voor ‘WPS (methode drukknop)’.
Vervolgens druk je <OK>.
Ga nu naar je router en druk daar op de WPS knop. (je hebt 2 minuten de tijd).
Pas als je op de ‘WPS’ knop van je router hebt gedrukt, kom je terug en druk op de printer op <OK>.

Nu is de installatie voltooid.