Programma’s verwijderen van je computer

Veel klanten gebruiken niet de juiste manier om programma’s van de computer te verwijderen. Zeker nooit een map met de naam van het programma verwijderen!

Heb je nog Windows Vista, Windows 7 en 8 of 8.1 dan kan je direct naar het configuratiescherm gaan. Je kan altijd via de toets combinatie
 het commando ingeven. In het geopend venster geef je control in en klik op <OK>.

Klik op “Programma’s en onderdelen”. Je krijgt een venster met alle programma’s die op je computer aanwezig zijn. Zoek de naam van het programma dat je wenst te verwijderen en dubbelklik erop. Je kan ook het programma eenmaal aanklikken en dan bovenaan op ‘Verwijderen’ klikken. In he bijhorende venster volg je de aanwijzingen van het programma. Klik niet zomaar in het wilde weg, sommige hardnekkige malware programma’s stellen bijkomende vragen om andere software te installeren, let op wat je dan doet, meestal kan je de vraag negeren en het programma alsnog verwijderen. Soms krijg je een vraag, als je niet goed oplet heb je toch nog andere programma’s die zich installeren na het verwijderen van het niet gewenste programma. Bij de meeste ‘gekende’ programma’s zal je geen problemen ondervinden. Dus toch even bij de pinken zijn bij het verwijderen van ‘rommel programma’s‘.