Email instellen op Android tablet of GSM

Op je tablet of gsm kan je gemakkelijk je email instellen, dit doe je via IMAP. Bij IMAP worden de gegevens van je email op alle draagbare toestellen gesynchroniseerd. Om het voor u gemakkelijk te maken hebben ze bij Telenet een handige Tool, De Mobile Configurator Telenet. Met deze tool kies je het merk en ‘model’ en je kan de stappen volgen op scherm. Zij die bij een andere internet provider aangesloten zijn is hier een lijst.
Base: klik op de naam links
Mobistar: (klik op de naam links)
Proximus: (klik op de naam links)
Scarlet: (zelf in te stellen)
De inkomende mailserver voor IMAP is imap.scarlet.be. Het standaard poortnummer voor IMAP is 143, maar indien je gebruik maakt van een beveiligde (SSL) verbinding, dien je als poortnummer 993 in te geven.

Als uitgaande mailserver gebruik je nog steeds onze SMTP server smtp.scarlet.be. Het standaard poortnummer voor SMTP is 25, maar indien je gebruik maakt van een beveiligde (SSL) verbinding, dien je als poortnummer 465 te gebruiken. Voor SMTP met een beveiligde (SSL) verbinding dien je in een aantal e-mailprogramma?s nog afzonderlijk de gebruikersnaam en het wachtwoord van je mailbox in te geven.