eM Client – Vervangprogramma Windows Live Mail

Microsoft is in Februari 2017 gestopt met Windows live mail. Dus als je problemen hebt met ‘WLM’ dan ben je genoodzaakt om een alternatief te zoeken.

eM Client is een degelijk vervangprogramma. Het belangrijkste is dat je de gegevens uit je ‘WLM’ vrij gemakkelijk kan importeren.
Je kan het programma hier downloaden.Klik onderaan links op het bestand (Google Chrome) of op ‘Uitvoeren’ bij (Internet Explorer).

Zodra de installatie start, (indien er nog beveiligingsvensters tussenkomen met <Ja> beantwoorden) klik je op <Agree>. Geen paniek het programma is volledig Nederlandstalig, enkel de installatievensters zijn Engels.

Klik op <Install>.

Tussenliggend scherm zoals hieronder altijd <Ja>.

In volgend venster klik je het tweede ‘vinkje’ weg. En <Finish>

Heb je geen e-mail programma op je computer staan, doe dan verder. Geef in volgend venster je e-mail adres in en klik op <Start nu>.

Geef nu je wachtwoord van je e-mail account in en klik op <Doorgaan>. Klik op <Volgende>.

Klik in volgend venster een vinkje aan en <Ja>.

Geef in volgend venster uw naam in (die je wenst weer te geven bij je e-mails). Geef daaronder bij ‘Accountnaam’ terug je e-mail adres in. Klik op <Volgende>

Klik vervolgens op <Voltooien> om de installatie af te ronden. Krijg je onderstaand venster, klik dan het ‘vinkje’ aan en klik op <Verbinden>

Em Client ziet eruit als ‘Windows Live Mail’, links heb je per account je mappen staan. In het midden de e-mails en rechts de e-mail die je in het midden hebt aangeklikt.

Nu kan je op ‘Menu’ bovenaan links klikken om verder de instellingen te voltooien. Eerst gaan we de gegevens ‘Importeren’. Klik daarvoor op ‘Menu’-‘Bestand’-‘Importeren…’.

Je krijgt volgend venster. Je hebt verschillende mogelijkheden. Heb je vooraf in je oude e-mail programma de e-mails en contactpersonen ge-exporteert dan moet je in onderstaand venster bij ‘Bestanden’ kiezen onder welk formaat je deze hebt staan. De meeste onder jullie kunnen bij ‘Toepassingen’ het vroeger gebruikte programma aanklikken en op <Volgende>. 

Het volgende venster geeft je de mogelijkheid om het hele account te importeren of enkel de door u gekozen mappen. Voor je gemak, kies ‘Hele account’. Klik dan om <Volgende>.

In volgend venster kies je uw account en opslagmappen en klikt op <Voltooien>

Klik in volgend venster op <OK>.

Klik je terug op ‘Menu’ bovenaan links, en op ‘Gereedschappen’ – ‘Instellingen’ kunnen we verder.

In onderstaand venster kom je terecht in de instellingen van het programma, meestal moet je daar niks aanpassen maar zij die er interesse voor hebben.

Bij ‘Algemeen’ heb je de mogelijkheid om het programma te starten als je uw computer opstart. Je kan verder kiezen welke map er wordt weergegeven na de opstart (meestal ‘Postvak IN’). Verder bepaal je welke tijdspanne er is tussen het ophalen van nieuwe e-mails. Heb je wijzigingen aangebracht klik dan op <OK>.
Bij ‘Taal’ kan je de gewenste taak kiezen.
Bij ‘Databaselocatie’ kan je kiezen waar de gegevens (e-mails, account) bewaard worden.
Bij ‘Wachtwoord…’ kies voor een wachtwoord dat je moet ingeven wanneer je de toepassing start.
Bij ‘Back-up’ kies je waar en wanneer er een back-up gemaakt wordt.
Bij ‘Afdrukken kies je wat er afgedrukt moet worden.
Bij ‘Spellingscontrole’ kies je welke taal en hoe er gecontroleerd moet worden.
Bij ‘Snelkoppelingen’ (voor de echte) zie je de snel-toetsen met hun betreffende actie.
in ‘Vormgeving’ kan je je fantasie de vrije loop geven.

Klik je stap voor stap elke rubriek aan in de rechterkolom dan kan je voor jezelf uitmaken wat je wenst te veranderen. Meestal moet je in de instellingen niks veranderen.

Als laatste, de werkbalk bovenaan (zie figuur hierboven).
“+Nieuw” Hier open je een nieuwe e-mail.
“Actualiseren” Klik je hier, dan zal het programma de e-mails gaan ophalen bij je provider.
“Beantwoorden”, “Alle beantwoorden”, “Doorsturen”, staan voor wat ze zeggen. Als je een mail openstaan hebt kan je die dus hier ‘Beantwoorden…’.