Fritz!WLAN Repeater 1750E (extender) plaatsen

 

Eerste manier: met WPS toets op modem 

Een wifi extender is zoals het woord zelf zegt, de bestaande wifi uitbreiden naar een groter gebied (extended). Als je op bepaalde plaatsen in huis geen goede ontvangst hebt kan je een Extender plaatsen.

Wij gaan de ‘Fritz!WLAN Repeater 1750E’ gebruiken. De voordelen van deze repeater zijn een groot bereik (90 m) in open lucht, en WLAN AC tot 1300 Mbit/s op de 5-GHz-band voor snelle draadloze verbindingen (voor gamers met nieuwe Telenet modem ‘blauwe lampjes’) en (Proximus bbox 3) en natuurlijk de Fritzbox 7490 en 3490.
WLAN N tot 450 Mbit/s op de 2,4 GHz-band (oudere modems van Telenet en Proximus)

Dit is een toestel dat eenvoudig te installeren is. De nieuwe modems van Telenet, Belgacom en de meeste andere providers beschikken over een <WPS> knop. Te herkennen aan het logo naast de titel hierboven.

     

 

 

 

Stap 1: Plaats de ‘Fritz!WLAN Repeater 1750E’ in een stopcontact waar de ontvangst van de modem nog sterk genoeg is.
Stap 2: Duw op de ‘Fritz!WLAN Repeater 1750E’ <WPS> knop gedurende  gedurende 8 seconden. Er knippert nu een led op de ‘Fritz!WLAN Repeater 1750E’.
Stap 3: Ga nu naar je modem van je provider en duw op de <WPS> knop op de modem, zie de afbeelding hierboven. Je hebt 2 minuten om dit te doen. Als het je niet lukt, plaats dan de repeater in een stopcontact bij je modem.
Stap 4: Op je pc, laptop, tablet, gsm ga je naar je wifi verbinding. Afbeelding hieronder. Schakel deze even uit en weer aan. Je bent nu verbonden met de ‘Fritz!

Je kan nu de ‘Fritz!WLAN Repeater 1750E’ in een ander stopcontact plaatsen om zo een betere dekking van WIFI te bekomen.

Tweede manier: Manueel

Wanneer je niet over een modem of router beschikt met <WPS> functie dan moet je de ‘Fritz!WLAN Repeater 1750E’ zelf installeren via de ‘browser’.

Stap 1: Plaats de ‘Fritz!WLAN Repeater 1750E’ in een stopcontact waar de ontvangst van de modem nog sterk genoeg is.
Stap 2: Verbind uw computer via de meegeleverde LAN-kabel met de ‘Fritz!WLAN Repeater 1750E’.

Stap 3: Open uw ‘browser’ en geef bovenaan in de adresbalk ‘http://fritz.repeater’ in. Dit opent de webinterface van de Fritz.

Volg de schermen (Engels):

fritzconf1

Kik het vinkje aan links naast ‘English’ en klik op de knop <Next>

fritzconf2

In bovenstaand venster kan je een wachtwoord geven aan uw ‘Fritz Repeater’, dit is zeker geen overbodige luxe (schrijf wel je wachtwoord ergens op, anders kan je niet meer aan de instellingen van je ‘Fritz Repeater’). Wens je dit niet te doen dan klik je het vinkje weg (1). Klik op <Next> en je komt in volgend scherm

fritzconf3

Klik op <Next> en je gaat naar volgend scherm.

fritzconf4

Nogal klein voorgesteld maar je kan altijd op de afbeelding klikken voor een groter beeld. Hier zie je alle ‘wifi punten’ bij u in de buurt, klik op uw SSID naam (staat op de modem). Dit is meestal het ‘wifi punt’ met de meeste streepjes, neem niet de homespots of  WiFree (dit is voor gebruik buitenshuis). Deze zijn maar interessant als je de configuratie bij je provider hebt ingesteld. Klik je op het ‘wifi punt’ bij de tabel ‘2.4 GHz Frequency Band’, dan moeten ook de wifi van de andere toestellen met deze Frequency Band verbonden zijn (printers, GSM, Tablet, Laptops), anders zien ze elkaar niet en kan je geen gegevens uitwisselen of bvb printen. Kies je voor ‘5 GHz Frequency Band’ dan gaat alles vlugger maar let wel op dat niet alle toestellen daar kunnen gebruik van maken. Hieronder een detail van de afbeelding. Eens je ‘wifi punt’ aangevinkt hebt klik je op <Next>.

fritzconf5

Volgend venster vraagt om je ‘Wifi Code’ (wifi sleutel, web-key, web-sleutel,…).

fritzconf6

Bij oudere wifi toestellen is dit nog ‘web key’ of ‘websleutel’ (denk er aan om je installatie te laten vernieuwen, je bent niet meer mee met de snelheden van vandaag!). In dit geval klik je naast WPA op het zwarte driehoekje en kies. Daar onder geef je dan uw WPA sleutel exact in zoals weergegeven door je provider. Klik op <Next>. In volgend venster klik je op <Finish>. Wacht nu.

fritzconf7

Na een paar seconden krijg je volgend scherm, wacht nu tot je het laatste scherm krijgt.

fritzconf8

fritzconf9

Je mag nu je browser sluiten, de installatie is geslaagd!