Skype installatie en gebruik

Voorbereiding.

Om  Skype te kunnen gebruiken moet je een micro hebben voor het geluid en een camera voor de beelden. Heb je een laptop dan is er meestal een webcam en micro ingebouwd. Nu moeten deze ook nog werken.

Klik op de startknop en zoek naar het pictogram van de camera. Deze is te vinden onder de “C” van de programma’s (Apps)

Daar moet je beeld hebben, is dit niet het geval dan kijk je of je camera niet afgeschermd is, nog geen beeld dan kan het zijn dat de camera niet geïnstalleerd staat. Om dit na te kijken doe je de volgende handeling.
Klik op ‘Zoeken’ (het vergrootglas onderaan links 2e pictogram) en schrijf in de witte zoekbalk ‘apparaatbeheer’

Bovenaan het zoekvenster zie je ‘Apparaatbeheer'(Configuratiescherm), klik daarop en er opent een nieuw venster.

Tussen alle apparaten moet er ergens ‘Beeldapparaten’ en ‘Webcam’ staan. Staan deze er niet dan heb je een probleem, staan die er wel, dan klik de deze aan met de ‘rechter muisknop’ en verwijder je deze. Na het heropstarten van de computer worden deze opnieuw geïnstalleerd.
Doe nog maar eens de test met het ‘Camera’ pictogram over. Heb je beeld dan kan je verder doen. heb je geen beeld dan is er een technisch probleem en moet je de computer binnenbrengen (afspraak maken via email).
Werk dit naar behoren dan kunnen we verder met Skype.

Installatie en configuratie van Skype.

Bij Windows 10 is ‘Skype’ reeds aanwezig in de Apps. Klik op ‘Start’ en bij de ‘S’ vind je ‘Skype’, klik erop.

Heb je nog geen account dan gaan we dit nu instellen, heb je een account dan geef je uw gegevens in en je kan van start gaan.
In volgend venster gaan we een nieuw account aanmaken.

Klik op de Blauwe knop ‘Aanmelden of maken’.  In volgend venster klik je bij ‘geen account?’ op ‘Maak er een

In het volgende venster klik je op ‘Je e-mailadres gebruiken‘.

Vervolgens geef je je e-mailadres in en klik je op <Volgende>

Nu geef je in het nieuwe venster een wachtwoord in, zorg voor een stevig wachtwoord van minstens 8 karakters met een symbool en een cijfer in vb. Z@tte!2020. Schrijf het wachtwoord op, je hebt het maar een keer nodig en later weet je het niet meer als je een nieuwe computer aanschaft. Klik op <Volgende>.

Vervolgens geef je uw geboortedatum in en klik op <Volgende>

We gaan verder, kijk in je e-mail berichten, je hebt een ‘Code’ ontvangen. Geef deze in het volgende venster in en klik op <Volgende

En verder geef je nu de tekenreeks in  en klik op <Volgende>

Nu kunnen we kiezen, simpel is bovenaan op <Overslaan>

En hier kan je een foto toevoegen van jezelf ,een huisdier of een bloempot enz.. Ik kies bovenaan voor <Overslaan>.

Bijna kunnen we ‘Skypen’. Nog wat testen en we zijn er. Als ‘Skype geen micro vind dan zal ‘Windows’ vragen of ‘Skype’ je micro mag gebruiken, klik op <Ja>.

In het volgende scherm zie je de bolletjes reageren op je scherm. En we gaan verder.

Nu nog de ‘Video’ testen en we zijn er. Klik terug op <Ja> op ‘Skype’ toegang te verlenen to je camera.

En ja, we hebben ook beeld. Blijft het vlak zwart, dan heb je een probleem, geen beeld. Zie bij de voorbereidingen om dit goed te maken. Dit kan je trouwens allemaal na de installatie ook nog instellen. Doe nu eerst maar verder met de instellingen.

Troost je we zijn er. Skype start op en je kan beginnen. Links bovenaan zoek je een naam ( mail eens naar de gewenste persoon om zijn Skype naam te weten.  Het is moeilijk om de juiste persoon te vinden als er geen foto bijstaat. Trouwens moet de persoon je ook zijn toestemming geven om te mogen ‘Skypen’. Geef je de naam in dan kan je in de lijst eronder de persoon vinden, je kan afgaan op de naam en eventueel zijn locatie. Zoals je ziet is er in mijn geval ook een Nederlander met mijn naam. Je klik de naam aan die je wenst in de lijst en je kan een gesprek starten. Heeft die persoon ook een camera en geluid dan kan je deze zien en horen.

Telkens je nu op het pictogram van ‘Skype’ klikt start het programma, en kan je ‘Skypen’ over gans de wereld. Sla je wachtwoord en login op dan moet je dit niet telkens opnieuw ingeven.

Veel succes en amusement.